top of page

BIOGRAFI

Havard-original-logo-hvit.png
For noen år siden ville Havard forlate dette livet. 
I stedet begynte han å skrive. Nå deler han sitt første album som består av sanger fra sitt eget liv.
Han håper sangene kan gi noe til andre som sliter...

HAVARD (Håvard Mathiesen – født 1964)

 

Håvard Mathiesen er født i Kristiansand i 1964, Det meste av en vanskelig barne- og ungdomstid bodde han på sørlandet.


Som ung voksen var han i en periode på sjøen. Senere livnærte han seg delvis som freelance musiker. Han giftet seg, fikk barn og forsøkte å leve et ”normalt” A4-liv. Fortiden innhentet ham imidlertid og drev ham inn i tunge depresjoner. Det førte til skilsmisse, selvmedisinering samt korte og lange perioder i psykiatrien. I dag går Håvard fortsatt i terapi.
 
MUSIKKEN
Håvard tok opp igjen musikken etter at en nær venn oppfordret ham til det da familien gikk i oppløsning. Å skrive og lage musikk ble en slags redning. I låtene er ingenting holdt tilbake. Det handler om overgrep, det å ikke ville leve, selvmedisinering, ensomhet og smerten ved å ikke høre til, ikke få det til.
 
​For mange minner stemmen til Håvard  om Leonard Cohens. Andre trekker paralleller til Tom Waits - ja, til og med til Johnny Cash. Men mest av alt er Håvards stemme hans egen og han synger sine ærlige, såre og likevel kraftfulle sanger rett fra hjertet.
Han skriver og synger på engelsk, mest fordi han trenger en viss distanse til tekstene. Morsmålet blir for nært og vondt.
 
I dag bor Håvard på Bekkelaget i Oslo. Han har tro på at livet etter hvert skal dreie seg om noe annet, at det kanskje finnes noen år med gode øyeblikk og opplevelser et sted der fremme.
Han fremstår som målrettet, har idéer til ny musikk og en sterk vilje til å dele historiene sine - med håp om at det kan gi noe til andre som sliter.
 
For første gang i sitt liv har han blitt litt nysgjerrig på egen fremtid.

bottom of page